Raku skulpturer - Kidmose Keramik

RAKU stammer fra Japan helt tilbage til 1500, hvor man brugte brændings processen til små kopper/skåle der blev anvendt til teceremonier. 

RAKU kendetegnes ved følgende udsagn;
ILD, LUFT, VAND, JORD
BEHAG, LYKKE, LETHED & NYDELSE


Anne-Mette Kidmose giver her en beskrivelse af selve processen;

"Når mine skulpturer påbegyndes modellerer jeg skulpturen op i rakuler, et ler der kan tåle den form for brænding - lader den tørre og brænder derefter skulpturen op til 1200 grader i min elovn. Derefter lægger jeg glasur på - en glasur jeg selv blander."

Anne-Mette Kidmose fortsætter;

Skulpturen sættes i en 900 grader varm ovn og når den er rødglødende tages den op med en speciel rakutang og lægges over i en tæt beholder med savsmuld - hvor den ligger og ulmer i lidt tid. Der tilføres ingen ilt og derved fremkommer de smukke farver og krakeleringer i glasuren. Der hvor jeg ikke har lagt glasur på - bliver leret sort - en kemisk reaktion der opstår.
Skulpturen bliver taget op fra beholderen og ligger på jorden og køler af. Man kan sige at man chokerer emnet, idet glasuren danner krakeleringer ved den hurtige afkøling og metal farverne bliver fremhævet ved denne proces
.

Alle skulpturerne er håndlavet så derfor findes der ikke 2 helt identiske.

NB! disse skulpturer er ikke nogen hyldevare, derfor produceres de mere eller mindre i takt med bestillingerne kommer ind - du skal derfor regne med længere leveringstid (25-30 dage)


Med stolthed kan vi hermed præsentere dig for en række udvalgte RAKU skulpturer fra Kidmose Keramik. Den fynske keramiker, Anne-Mette Kidmose, er med sine mange års erfaring blevet utrolig kendt for hendes smukke og meget dekorative Raku skulpturer - ikke blot i Danmark men også i udlandet.